top of page

חיפוש=

אויה-אי בריאות


הייתי צריכה כנראה בעיית מיניסקוס חריפה כדי לגלות את כוחם של מעיינות יוון. כמי שגרה במרחק של כשעה וחצי מים המוות, לא חיפשתי אופציות. אבל יצא שהתגלגלתי ליוון בחורף, וגיליתי שהיא מציעה מגוון אתרי ספא ומעיינות טרמליים, שמצדיקים ציפה לא רק בים המלח. עדויות על סגולותיהם יוצאות הדופן של המים ניתן למצוא בטקסטים, בציורים ובבניינים עתיקים מהתקופה ההלניסטית, שסוגדים לאל המעיינות. הרקולס טבל בהם אחרי קרבות, ולפי המיתולוגיה הם היו מקור כוחו ואונו. היפוקרטס, אבי תורת הרפואה, היה הראשון שלמד לעומק את האיכויות המרפאות של המרחצאות הקרים והחמים, והאמין שהם תורמים גם לתחזוקה נפשית ואינטלקטואלית.

את הגישה ההוליסטית הזו אימצו בחום גם ביוון המודרנית והקימו ארגון שנקרא התאחדות הספא, שבראשו עומד דרמטולוג, פרופ' קונסטנטינוס קוסקוקיס (.(Kouskoukis בשיחה איתו הבהיר: "ישנן כ-112 אופציות של אגמים, מעיינות ונביעות נגישים ביוון, אבל רק כ-20 מהן הפכו לאתרי ספא, עם התמחויות בבעיות גופניות שונות. זה היתרון שלנו על ים המלח שלכם, שבכל אזור יש סוג אחר של מינרלים. תיירות טרמלית היא לא רק לגיל השלישי, אלא לכל מי שמחזיק באורח חיים בריא ומניעתי", סיכם את משנתו.

מעצמה של מים חמים

בעבור רוב הישראלים, ובעבור תיירים בכלל, שמו של האי אוויה (Evia) אינו אומר דבר. אבל האי העלום לכאורה הזה, צפונית-מזרחית לאתונה, הוא האי השני בגודלו ביוון (אחרי כרתים) ומעצמה של מים חמים. עצרתי לנשנש בבירה חלקידה (Halkida), בדרך לעיירה אדיפסוס (Edipsos), שהייתה חביבתם של אונסיס, מריה קאלאס, גרטה גרבו, עומר שריף ושאר סלבים במאה הקודמת.

בכל מיני פינות בעיירה, מי מעיינות רותחים זורמים חופשי בתעלות פתוחות, גייזרים קטנטנים מבעבעים ויורים סילוני מים. עוד תופעה מפעימה: בקו החוף עומדים סלעים, שמהם ניגרים מפלונים קטנים. אגני מים חמודים, בסגנון אמבטיית ילדים, מזמינים עוברי אורח לפשוט בגדים ולשכשך במים המאוד חמים, עם ריח נסבל של גופרית ושאר מינרלים. חלק מהקרואים מסירים הכול, בחופים לנטורליסטים, או נודיסטים, שזה אותו דבר.

אולי יעניין אותך:
bottom of page